Markkinakatsaukset

Markkinakatsaus 30.11.2018

Riskeistä huolimatta oletamme, että globaali talouskasvu jatkuu ensi vuonna riittävän vahvana pitääkseen yhtiöiden tuloskasvun selvästi positiivisena.

Markkinakatsaus 31.10.2018

Riskeistä huolimatta globaalin talouskasvun ennustetaan yhä jatkuvan pirteänä, joskin hitaampana kuin kuluvana vuonna.

Markkinakommentti: Lokakuun osakemarkkinoiden lasku, vol. 2

Lokakuun 24. päivä 2018 nähtiin suurin negatiivinen liike USA:n Nasdaq-indeksissä sitten syksyn 2011, kun indeksi päätyi -4,43 % laskuun. Myös muut pääindeksit päätyivät roimaan laskuun USA:ssa: DJA -2,41 % ja S&P 500 -3,1 %.

Markkinatunnelmat lokakuun puolivälissä

Lokakuun markkinaturbulenssi on selvästi vähentänyt sijoittajien riskihalukkuutta ja näkynyt selvänä laskuna myös markkinatunnelmamittarissamme. Laskusta huolimatta talouden fundamentit ovat edelleen mielestämme vankat.

Markkinakommentti liittyen USA:n osakemarkkinoiden laskuun

USA:n osakemarkkinoilla nähtiin eilen merkittävin laskupäivä sitten viime helmikuun. Voimakkaimmin putosivat teknologiaosakkeet, kun toimialan kehitystä kuvaava Nasdaq-indeksi laski yli 4 %.

Markkinakatsaus 30.9.2018

Yhdysvaltojen kauppakiistojen ohella syyskuun teemana on ollut Italian uuden populistihallituksen esittämä varsin alijäämäinen budjettiesitys.

Markkinakatsaus 31.8.2018

Suhtautuminen markkinoiden tarjoamaan riskiin jakaa sijoittajien mielipiteet. Jotkut sijoittajat nostavat osakepainoaan, kun taas toiset korostavat näkymien riskisyyttä osakepainoa pienentämällä.

Markkinakatsaus 31.7.2018

Katseet kääntyvät nyt Brexit-uutisiin Trumpin ja Putinin hyvin sujuneen Helsingin kokouksen jäädessä historiaan. Markkinoita ovat liikutelleet otsikot kauppasodasta sekä Trumpin kommentit Yhdysvaltojen keskuspankin toiminnasta ja korkopolitiikasta.

Markkinakatsaus 30.6.2018

Tärkein ”aktiivinen” markkinaa liikuttava tekijä on tällä hetkellä Trump kauppasotaan liittyvine kommentteineen. Olemme kuitenkin edelleen optimistisia järkevän loppuratkaisun löytymisen osalta.

Markkinakatsaus 31.5.2018

Osakkeet tarjoavat mielestämme markkinanoususta huolimatta parhaimmat tuottomahdollisuudet. Nopea liikehdintä korkopuolella on näkynyt sekä valtionlainojen hinnoittelussa että euron heikkenemisenä.

Sivut