Ajankohtaista

Asuntovelallinen, oletko suojautunut korkojen nousulta?

Talouskasvu kiihtyy ja korkojen nousu näyttää todennäköiseltä. Miten voit varautua kasvaviin korkokuluihin?

Vielä ehdit sijoittaa aurinkoenergiaan

Olosuhteet aurinkoenergian tuotantoon vaihtelevat suuresti sijainnin mukaan. Vielä ehdit sijoittaa Elite Älyenergiaan, jolla on uusiutuvan energian kohteita sekä Suomessa että maailmalla.

Markkinakatsaus 31.1.2018

Osakemarkkinat ovat tarjonneet mukavia nousuja alkuvuonna, joten olemme hieman keventäneet osakepainoamme. Koronnostot Yhdysvalloissa ovat hyvin tiedossa, mutta nousevatko korot Euroopassa?

Kapitalisaatiosopimusten verotus perimystilanteessa kevenee

Kapitalisaatiosopimusten verokohtelu perimystilanteessa kevenee korkeimman hallinto-oikeuden antaman ratkaisun myötä. Kertyneestä tuotosta ei makseta enää tuloveroa vaan ainoastaan perintövero.

Oletko arvo- vai trendisijoittaja vai uskotko usean sijoitustyylin yhdistelmään?

Pääsetkö Warren Buffettin opeilla kiinni rikkauksiin? Monifaktorisijoittaminen on toiminut hyvin viimeisten vuosien aikana verrattuna yksittäisiin sijoitustyyleihin.

Miksi Warren Buffett sijoittaa uusiutuvaan energiaan?

Vielä viisi vuotta sitten ammattimaiset sijoittajat ja rahastot eivät olleet erityisen kiinnostuneita investoinneista uusiutuvaan energiaan. Nykyään infrastruktuurisijoittajia houkuttelevat projektien kannattavuus ja vakaus markkinoiden käänteissä.

Toimintamuodon muutos vapautui varainsiirtoverosta

Varainsiirtoverolaki uudistui 1.1.2018. Toimintamuodon muutoksessa ei enää tarvitse maksaa varainsiirtoveroa kiinteistöjen ja arvopapereiden luovutuksesta, mikäli liikkeen-, ammatin- tai maa- tai metsätalouden harjoittaja perustaa toiminnan jatkamiseksi osakeyhtiön ja merkitsee sen osakkeet.

Elite Alfred Berg -konsernin yleiset sopimusehdot ovat muuttuneet

Olemme päivittäneet Elite Alfred Berg -konsernin yleisiä sopimusehtoja ja selkeyttäneet ehtojen rakennetta. Voitte tutustua päivitettyihin sopimusehtoihin sivulta Sopimusehdot ja tärkeää tietoa.

PRIIPS-avaintietoasiakirjat on julkaistu

Olemme julkaisseet paketoiduista ja vakuutusmuotoisista sijoitustuotteista (Packaged retail and insurance-based investment products, PRIIPS) annettavat avaintietoasiakirjat.

MiFID II -sääntely tuli voimaan - sijoittajan suoja paranee

MiFID II (Markets in Financial Instruments Directive II) -direktiivi tuli voimaan 3.1.2018 koko EU:n alueella. Direktiivin tavoitteena on vahvistaa sijoittajansuojaa ja lisätä markkinoiden läpinäkyvyyttä. Asiakkaille MiFID II tuo lukuisia muutoksia ja parannuksia.

Sivut